Herding Makotřasy/Pasení Makotřasy

17.11.2015 Herding Makotřasy

Shadow´s herding premiere and Rori was for a 2nd time, we all enjoyed the amazing day by Beata Kaňková.

Thank you Veronika Tvrdá for great pictures of Shadow ;)

 

17.11.2015 Pasení Makotřasy

Na sváteční den jsem se díky Šedíkově mamině – Verča Tvrdá - přihlásila na trénink pasení (no pasení, spíš zkoušku kontaktu s ovcemi), Rori už jednou ca. před 2 lety u oveček byla a moc jí to bavilo, u Šedika jsem chtěla vědět, co na to bude říkat.

Šedík šel na řadu (do košáru) jako první. Z počátku se oveček trochu ostýchal, je to prostě náš Gentleman, tak jsme chválili každý projev mužnosti a nadřazenosti a když šel podruhé, tak už to bylo o moc lepší, dokonce se nebál ovečce sem tam něco pošeptat do ouška :) Celkově ho ovečky zajímají, zatím ne tak, že bych od nich nemohl odtrhnout oči, ale nejsou mu cizí a budeme pracovat na tom, aby se jeho vloha, zatím bez snahy něco „jen“ naučit, rozvíjela sama.

Rori byla boží :) přirozeně věděla, co má dělat a kde je její místo, to má určitě ze svého soukromého tréninku při pasení lučních kobylek :D

Den strávený s instruktorkou pasení Beatou Kaňkovou byl moc fajn, musím pochválit její pozitivní a milý přístup a už se opět těšíme na další lekci! A děkujeme Verči Tvrdé za super fotky Šedika!